Coördineren Af- en opleverproces A4all Combinatie

logoa4allSector – Bouw Infra
Periode – 2011 tot november 2012
Opdrachtgever – Projectcombinatie A4all
Opdracht – Creëren procedure voor een documentenplanning, de af- en opleverdossier voor het genoemde project.

Dit project omvat, in overleg met opdrachtgever RWS, het creëren van een digitaal af- en opleveringsdossier (EOD)

Nadere informatie omtrent het project, bron Cobouw: “De zeven kilometers ontbrekende snelweg tussen Delft en Schiedam wordt per 2012 aangelegd door Boskalis, Heijmans en Volker Wessels (A4ALL). Rijkswaterstaat kiest daarmee voor het enige consortium met alleen Nederlandse bedrijven”.

Het betreft hier een design en construct opdracht. Rijkswaterstaat kiest voor de Nederlandse partijen omdat de door de A4ALL ingediende inschrijving qua “prijs, kwaliteit, planning, waaronder het tijdig gereed zijn van de tunneltechnische installaties, de ontwerpkwaliteit en de mate van hinder voor de omgeving” als beste uit de bus kwam.

De combinaties 4A4 (Mobilis, Strabag, Ed. Züblin, Van Gelder) en A4FR (Alpine Bau, FCC Construccion, Rasenberg) delven het onderspit. Het project bestaat onder meer uit de aanleg van een twee kilometer lange landtunnel met tunneltechnische installaties, een aqua- en ecoduct, een aantal kruisende kunstwerken, 12 kilometer aan geluidschermen en het onderhoud aan de technische installaties de eerste acht jaar na oplevering. De aanleg van de snelweg kost in totaal 898 miljoen euro.

Video: animatie A4 Delft-Schiedam