Moordrecht, mei 2016 

Extend3D brengt een hoogwaardige laser projector op de markt onder de naam Werklicht PRO. 

Baanbrekend op dit gebied is dat deze laser-projector is toegerust met een intelligente 3D-sensortechnologie, toe te passen in diverse industrieën. Met deze mogelijkheid zal Werklicht PRO veel processen in de toekomst veranderen. Extend3D combineert deze hoogwaardige laser-projector met een intelligente 3D-sensortechnologie. Dit interactieve systeem maakt het mogelijk een gerichte projectie van de (CAD) informatie direct in het werkveld van gebruiker te brengen, met volledige uitlijning in 3D.


Na het aanbrengen van een drietal markers kan het systeem de eventuele bewegingen van het object volgen en met hoge nauwkeurigheid herpositioneren. Bij elke beweging wordt de laser-projectie onmiddellijk en automatisch aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Afhankelijk van uw toepassing kunnen verschillende 3D-sensoren worden ingezet, die zorgen voor goede referentiepunten op uw object.

In de Werklicht PRO wordt een high-contrast laser toegepast, die zorgt voor een optimale zichtbaarheid van de contouren en vormen, zelfs op donkere of reflecterende oppervlakten of in lichte omgevingen en grotere afstanden.

Met deze innovatieve, technologische ontwikkeling zijn de toepassingen eindeloos voor onder andere montage en  kwaliteitsborging. Enkele voorbeelden van toepassingen:

 • Projecteert een virtuele mal op uw object.
  PRO3
 • Wijst op de exacte locatie van bijvoorbeeld uw boorgaten en lassen.
 • Accurate positie van CAD-data op een werkstuk.
 • Onmiddellijke visuele controle van de juiste positie van uw componenten.
 • Maakt uw productie flexibeler: Iedere werknemer is nu in staat om snel en accuraat nieuwe stappen te leren in assemblage-processen door het volgen van de instructies die zijn geprojecteerd op het object.
 • Voorkomt fouten bij een Six Sigma- of een "Lean TPS" gerichte productiesystemen.
 • Is uitermate geschikt voor trainingsdoeleinden. Geef stap voor stap instructies op het object zelf in het werkveld van de leerling.
 • Projecteert de werkvolgorde bij precisie-lassen en ontwerp-werkzaamheden voor prototype bouw.
 • Projecteert de positie van componenten op objecten of een hulp bij modulair assemblage-processen.

 

PRO4Koppelen van uw data aan de systemen van Extend3D

Voor de projectie van digitale data op het object moeten de data-gegevens worden afgestemd met de hardware van Extend3D. In de meeste voorkomende gevallen is dit mogelijk zonder enige extra inspanning. Indien nodig, kunnen onze experts samen met u naar de best mogelijke Software/hardware aanpassing zoeken, met als doel zo veel mogelijk automatiseren van de data uitwisseling.

Elimineer onnodige 'muda' (Japans: 'zinloos afval')

Door het leggen van de focus op zinvolle processen en het elimineren van onnodige processtappen die geen waarde toevoegen. EXTEND3D ondersteunt uw productie en helpt uw op de weg naar een snellere productie met minder fouten en lagere kosten.

Motiveer uw werknemers

Breng uw medewerkers naar een hoger kwaliteitsniveau door het implementeren van "Jidoka systemen", door deze te automatiseren terwijl nog steeds 'intelligente automatisering' of 'automatisering met visuele controle' in het centrum staat. De Werklicht PRO stelt medewerkers in staat hun productietaken sneller en efficiënter uit te voeren en verhoogt daardoor de motivatie en de kennis van uw medewerkers. Met dezelfde mensen kunt u, bij inzet van Werklicht PRO, grotere productie-uitdagingen aan.

Maak uw productie flexibeler:

Maak gebruik van de 'Heijunka principe'en 'nivelleer' uw productie. Iedere medewerker is hierdoor in staat om snel en accuraat, de nieuwe werkprocessen stapsgewijs te leren en te volgen via instructies die geprojecteerd worden op het werkstuk. Iedere nieuwe stap wordt uitgevoerd als een regulier proces. Elke verandering in uw CAD-data wordt direct herkend door het systeem en kan onmiddellijk door uw werknemers worden uitgevoerd. De productie kan op verzoek eenvoudig worden ge(her)programmeerd en aangepast.

PRO2Vermijd fouten vanaf het begin:

Automatiseer uw productie, zonder uw medewerkers uit het oog te verliezen. Breng intuïtieve visualisaties aan die voortbouwen op de "Poka-Yoke principe" in uw productie en dus de werksnelheid- en de tevredenheid van uw werknemers verhogen. Vermijd daarmee tevens onnodige kosten voor correctie van fouten.

Eenvoudig implementeren in uw kwaliteitsprogramma:

Of het nu een Six Sigma (6σ)-gerichte productiesysteem of een LEAN (Toyota Production System = TPS) betreft – de systemen van Extend3D ondersteunen bij de realisatie van uw productiedoelen. De systemen van Extend3D zijn ontworpen en bedacht om de veeleisende 'Kaizen' opstellingen te ondersteunen, waardoor u sneller uw productie kan verbeteren. Verminder nu en voor altijd uw foutenpercentage richting nul. In de meeste industriële toepassing scenario's wordt een "break-even" in minder dan twee jaar bereikt.

Technische specificaties:

 Afmetingen : 900x180x132 mm (LxBxH) 
 Gewicht : 10,7 kg
 Sensor : Stereo-optic
 Tracking : Virtueel met behulp van 3D of 6D gecodeerde ijkpunten (vierkantte- en ronde uitvoering)
Nauwkeurigheid : +-0.5 : 60o tot 80o met verminderde nauwkeurigheidmm per 4 meter
Projectiebereik : 60o tot 80o met verminderde nauwkeurigheid.
Werktemperatuur : 12°C - 32°C (afwijkend op aanvraag).
Lijndikte : <1mm op 4 meter projectie afstand
Laser klasse : 2M
Interface : Gigabit TCP/IP
Dataformats : ipt, iam, dwg, dxf, step, iges, 3dm, skp, LPD, CATIA, JT open

 

Voor meer informatie:

Extend3D Benelux:
IntraSales
+31 (0)182 600563
www.extend3d.de
www.intrasales.eu/extend3d