Een marathon lopen in Ethiopië

LopenOp 16 mei 2014 gaat Henk Kasbergen een marathon (42km en 195m) in Ethiopië lopen om arme moeders, kinderen en studenten te ondersteunen. Hij doet dat met een groep van meer dan 200 mannen van de 4eMusketier. Het is de bedoeling dat iedere deelnemer zich individueel voor € 10.000 laat sponsoren om zo een geweldig totaalbedrag bij elkaar te verdienen om het lijden van mensen in Ethiopië te verzachten.

 

Ethiopië

De 4e Musketier heeft Ethiopië als land gekozen, vanwege de extreme armoede waarin veel mensen verkeren.

In het deel van Ethiopië waar we gaan lopen heerst zware droogte. Het land is hierdoor onvruchtbaar geworden. Oogsten mislukken, waardoor de mensen weinig tot niets te eten hebben. Velen sterven voordat ze tot bloei zijn gekomen in hun leven. De enige manier waarop de bevolking in deze regio geld kan verdienen voor brood en water is het verzamelen en verkopen van brandhout. Dit is fysiek zwaar werk en wordt gedaan in snikhete omstandigheden.

Compassion: bevrijdt kinderen van armoede

Samen met de christelijke organisatie Compassion willen we in dit gebied een verschil uitmaken. Compassion investeert het sponsorgeld in projecten voor arme moeders en baby's, kinderen en studenten. Deze organisatie helpt in Uganda de meest kwetsbare kinderen, via lokale kerken. Kinderen die een sponsor krijgen, kunnen daardoor naar school en worden sociaal, emotioneel en geestelijk gevormd, en krijgen medische zorg. Alle kinderen horen ook over Jezus, ongeacht hun achtergrond.

Grote uitdaging

Henk Kasbergen: "Ik vind het te gek dat ik mij met zoveel medelopers kan inzetten voor mensen die het moeilijk hebben. Het zal zwaar worden in Ethiopië. Met een veel warmer klimaat en andere omstandigheden dan in Nederland wordt de marathon een enorme opgave. Maar ik ben al hard aan het trainen. We hopen in totaal 2 miljoen euro op te halen waarmee we veel moeders en baby's, kinderen en studenten kunnen helpen. Dat zou toch geweldig zijn?
Wilt u mij sponsoren? Dat kan door zelf iest te organiseren. Ik ben graag bereid om daar bij jullie iets over te vertellen.
Ook kunt u meer lezen op mijn webpagina

Voor vragen of meer informatie kunt contact met mij opnemen. Meer informatie over de marathon en projecten die we ondersteunen kunt u vinden op www.muskathlon.nl
Bedankt!